dilluns, 16 de juliol del 2012

Pollastre al forn amb pure de patates i tòfona negra


Pollastre al forn amb pure de patates i tòfona negra


Els ingredients

1 pollastre, millor si és de corral
1 paquet de tomàquets cherry
1 got de vi blanc
1 got d’aigua
10 gr. de tòfona d’hivern (tuber melanosporum)
5 o 6 patates, si son gallegues millor
10 gr. de mantega
oli d’oliva verge extra, sal i pebre negre

La preparació

Reescalfar el forn uns 180-190ºC. Posar en una safata el pollastre tallat a quarts amb els tomàquets cherry, salpimentar. Deixar daurar la pell del pollastre i afegir un gotet d’aigua i un altre de vi blanc. Deixar que es vagi fent al forn ben viu. Mentrestant posarem a fer les patates amb aigua i sal.  Quan el pollastre estigui llest, una mitja hora, el treiem i guardem el suc. Filetegem la pechuga  per presentar al plat.
Mentrestant, reduïm el suc en una paellera fins que quedi amb la textura que ens interessi. Passem les patates per el turmix. Li afegim la mantega i la tòfona ratllada ja sense foc. La tòfona no té que escalfar-se massa.
Ja només ens queda presentar-ho amb els filets de pechuga, salsejar amb el suc i acompanyar el puré. Finalment ratllarem una mica més de tòfona per sobre del puré i llestos. 

La degustació
Els aromes de la tòfona li senten molt bé a les aus. La carn de pollastre queda estupenda amb el seu suc i acompanyat d’aquest puré/crema de patates i tòfona. Les patates gallegues tenen una característica organolèptica que les fan ideals per combinar amb la tòfona; són aromàtiques i amb un gust molt marcat; igual que la tòfona. I per a beure, amb tant aroma a terra, necessitem un vi tipus Mas d’en Pol:  Color cirera amb bordejat violaci. Aroma potent, madur amb uns fins matisos minerals. En boca és potent, concentrat amb fina tanicitat, amb fons mineral i balsàmic.

3 comentaris:

  1. A mitjans d'aquest Desembre tastarem aquest plat amb pollastre de pota blava, gràcies a un client de Tuverd, i amb tòfona de Vallespinosa. Falta decidir el vi.

    ResponElimina
  2. Probarem aquest plat amb Castell de Falset Blanc 2008 un blanc amb caràcter per a ocasions especials. Segons l'enòloga és una bona elecció per a aquest plat

    ResponElimina
  3. El dinar ja está fet, vam escollir un vi que va sortir boníssim Castell de Falset blanc.

    ResponElimina