dimecres, 18 de juliol del 2012

Pastís de tòfona negra i nap confitat de Santi Santamaría


-1 nap per persona tallat en làmines fines
-1 nap tallat en juliana
-rúcula
-tòfona negra, uns 10 grams per persona

S’agafen uns naps petits, es pelen i es tallen en làmines fines.

Es preescalfa el forn a 180ºC durant 10 minuts. Amb un motlle es tallen les cassoletes de pasta de full fresc. Es tallen i es posen en una safata de forn.
Es posa un silpat o alumini damunt i a sobre una safata per evitar que la pasta de full pugi mentres esta al forn. Es deixa 13 minuts, es treu del forn, es treu la safata i el silpat.

Es posa oli a escalfar a mig foc i s’hi afegeixen les làmines de nap i es deixa a una temperatura baixa (entre 65 i 95ªC) durant 20 minuts. Passat aquest temps, es treu amb una aranya en un colador per a que tregui l’oli.

Es pela la tòfona i es fa una vinagreta amb els retalls, es posa una culleradeta de vinagre de Jerez, una mica de sal, es mou bé per a diluir la sal i s’hi afegeixen 4 parts d’oli d’oliva verge.

S’afegeixen els retalls de tòfona.

A l’hora de presentar al plat, es col·loquen les rodanxes de nap confitat sobre el pastís, damunt es col·loquen les rodanxes de tòfona negra, a sobre es col·loquen unes fulles de rúcula remenada amb la juliana de nap cru. S’amaneix en l’últim instant.

Simple, fàcil, bo. Molt vistós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada