-1 nap
per persona tallat en làmines fines
-1 nap
tallat en juliana
-rúcula
-tòfona
negra, uns 10 grams per persona
S’agafen
uns naps petits, es pelen i es tallen en làmines fines.
Es
preescalfa el forn a 180ºC durant 10 minuts. Amb un motlle es tallen les
cassoletes de pasta de full fresc. Es tallen i es posen en una safata de forn.
Es posa
un silpat o alumini damunt i a sobre una safata per evitar que la pasta de full
pugi mentres esta al forn. Es deixa 13 minuts, es treu del forn, es treu la
safata i el silpat.
Es posa
oli a escalfar a mig foc i s’hi afegeixen les làmines de nap i es deixa a una
temperatura baixa (entre 65 i 95ªC) durant 20 minuts. Passat aquest temps, es
treu amb una aranya en un colador per a que tregui l’oli.
Es pela
la tòfona i es fa una vinagreta amb els retalls, es posa una culleradeta de
vinagre de Jerez, una mica de sal, es mou bé per a diluir la sal i s’hi
afegeixen 4 parts d’oli d’oliva verge.
S’afegeixen
els retalls de tòfona.
A l’hora
de presentar al plat, es col·loquen les rodanxes de nap confitat sobre el
pastís, damunt es col·loquen les rodanxes de tòfona negra, a sobre es
col·loquen unes fulles de rúcula remenada amb la juliana de nap cru. S’amaneix
en l’últim instant.
Simple,
fàcil, bo. Molt vistós.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada